Poštovani investitori,

Posjetom na ovu web stranicu ulazite u informativni prostor u kojem ćete imati priliku upoznati se s poduzetničko-poslovnim potencijalima Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija smještena je u središnjem dijelu sjeverozapadne Hrvatske, na površini od 3078 četvornih kilometara, s preko 350.000 stanovnika, površinom je šesta, a naseljenošću četvrta po veličini županija u Hrvatskoj. U sastavu županije smješteno je 9 gradova i 25 općina.

Specifičan geografski položaj uz samu granicu sa Slovenijom i neposredna blizina glavnog grada Republike Hrvatske - Zagreba, oduvijek Zagrebačku županiju čini važnim raskrižjem europskih prometnih putova, jednim od glavnih vrata naše zemlje i značajnim tranzitnim područjem. Upravo kroz Zagrebačku županiju prolaze svi važni cestovni, željeznički, zračni, energetski, infrastrukturni, podzemni i nadzemni koridori.

Potencijale naše županije već je prepoznalo velik broj domaćih i stranih poduzetnika i kompanija koji posluju unutar naših dvadesetak poslovnih zona. Idealan geografski položaj, pristupačne cijene, riješena infrastruktura, srdačnost stanovništva te partnerski odnos lokalnih i regionalnih vlasti spram postojećih i budućih investitora samo su neki od razloga radi kojeg je Zagrebačka županija prepoznata kao jedno od gospodarski najperspektivnijih područja u ovom dijelu Europe.

Dobro došli u Zagrebačku županiju!

mr.sc. Stjepan Kožić
Župan Zagrebačke županije